In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Mijn blog van vandaag gaat over: Wanneer zijn wij geen toeslagpartner meer. (Voor meer informatie zie de belastingdienst).

 

Heeft u nu een toeslagpartner?

Op de site van de belastingdienst kunt u kijken bij uw situatie en leest u vanaf welk moment u géén toeslagpartners meer bent. Vanaf het moment dat u geen toeslagpartner meer hebt, kunt u de toeslagen aanvragen.

 

Wij zijn niet getrouwd

Verhuist u of uw toeslagpartner? En hebt u de verhuizing ook doorgegeven aan de gemeente? Dan bent u geen toeslagpartners meer vanaf de eerste van de maand na de verhuizing.

 

Wij zijn getrouwd

Vraagt u een echtscheiding aan, gaat u scheiden van tafel en bed of beëindigt u uw geregistreerd partnerschap? En verhuist u of uw toeslagpartner? Dan bent u geen toeslagpartners meer vanaf de eerste van de maand na de verhuizing. Maar alleen als u het volgende óók hebt geregeld:

. U hebt de verhuizing aan de gemeente doorgegeven.

. U hebt met Mijn toeslagen de officiële aanvraagdatum van uw scheiding of van de beëindiging van uw partnerschap aan de belastingdienst doorgegeven.

 

Voorbeeld

U hebt begin mei een verzoek tot echtscheiding ingediend bij de rechtbank en staat vanaf 7 juni niet meer op hetzelfde adres ingeschreven als uw ex. Als u de aanvraagdatum van uw scheiding aan de belastingdienst doorgeeft, bent u vanaf 1 juli van dat jaar geen toeslagpartners meer. Geeft u deze datum niet aan de belastingdienst door? Dan blijft u elkaars toeslagpartner tot de scheiding definitief is.

Lees meer bij Wij gaan uit elkaar – wat moet ik regelen voor mijn toeslag?

 

Krijgt u huurtoeslag?

Dan maakt het niet uit of u wel of niet getrouwd bent.

Verhuist u of uw toeslagpartner? En hebt u de verhuizing ook doorgegeven aan de gemeente? Dan bent u voor uw huurtoeslag geen toeslagpartners meer vanaf de eerste van de maand na de verhuizing.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583.