In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Onder andere over hoe zij invulling kunnen geven aan het leven na de scheiding. Want, scheiden is ook een nieuw begin! Mijn blog van vandaag gaat over: Intimiteit grootste gemis na echtscheiding. Voor meer informatie: Nu.nl (september 2010)

 

Intimiteit en Vertrouwdheid

De intimiteit en vertrouwdheid die een langdurige relatie met zich meebrengt wordt door 60% gekenmerkt als grootste gemis na een echtscheiding. Ook gevoelens van onverwachte eenzaamheid en de zoektocht naar een nieuwe partner valt vies tegen.

 

Enquête

Dit blijkt uit een enquête Singlessite waaraan 500 alleenstaanden hebben deelgenomen die allemaal een scheiding achter de rug hebben. Ook andere aspecten blijken behoorlijk tegen te vallen na een scheiding. Uit het onderzoek komt naar voren dat het opbouwen van een nieuwe vriendenkring, minder financiële ruimte en het missen van de ex-partner hoog scoren op de lijst van tegenvallers na een breuk.

 

Relatieleed

In de relationele sfeer zijn er ook nogal wat tegenvallers te verwerken. Zo is meer dan de helft van de singles het meest teleurgesteld in de relatie met de ex-partner na de scheiding. Op de tweede plaats staat de ontstane verhouding met de ex-schoonfamilie en op een derde plaats de relatie met gezamenlijke vrienden. De relatie met de eigen familie en de kinderen heeft het minst te leiden onder de breuk,

 

Contact

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat slechts dertien procent spreekt van een goed, vriendschappelijk contact met de ex-partner. Als er kinderen in het spel zijn ligt dit percentage een stuk hoger. Ruim een derde lukt het om de relatie met de ex omwille van de kinderen goed te houden Zo’n zes procent noemt dit contact ronduit slecht en bij negen procent van de ondervraagden met kinderen is er zelfs helemaal geen contact meer tussen de voormalig echtlieden.

 

Top 10 grootste tegenvallers na een scheiding

  1. Gemis vertrouwdheid en intimiteit langdurige relatie
  2. Onverwachte eenzaamheid
  3. Zoektocht naar een nieuwe partner
  4. Minder financiële ruimte
  5. Opbouwen nieuwe vriendenkring
  6. Missen van ex-partner
  7. Praktische zaken alleen moeten regelen
  8. Delen van het ouderschap
  9. Oude vriendschappen die plots wegvallen
  10. Nieuwe woonlocatie

(Bron: Nu.nl Pauline van Lintel)

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583