Blogopmaak

Je huis verkopen bij een vechtscheiding
Marian Steenge • feb. 27, 2017

 

Je huis verkopen bij een vechtscheiding

In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over het verkopen van je huis bij een vechtscheiding

Voor meer informatie: Dagblad van het Noorden (zaterdag 18 februari 2017, pagina 19). En: NVM-verkoopmakelaar. ( www.nvmgroningen.nl / www.nvmdrenthe ).

 

Je huis verkopen bij een echtscheiding

Bij echtscheidingen komt het regelmatig voor dat partijen in goed onderling overleg de scheiding kunnen laten regelen. Dit noem ik een win-win situatie. Hoe moeilijk en verdrietig een scheiding ook is. Immers, je moet de draad na de scheiding weer op kunnen pakken en dit lukt beter wanneer je na de scheiding nog met elkaar on speaking terms kan zijn. Als partijen in goed overleg uit elkaar gaan betekent dit ook dat het aanzienlijk in de kosten scheelt welke verbonden zijn aan een echtscheiding.

Bijvoorbeeld kosten die gemaakt moeten worden als het huis in de verkoop komt. Ben je het met elkaar eens, dan kun je over de verkoop van de woning een artikel in het echtscheidingsconvenant laten opnemen met afspraken die in onderling overleg overeengekomen zijn.

Maar wat nu als één van de partijen na de echtscheiding niet mee wil werken aan de verkoop van de woning……….

 

Je huis verkopen bij een vechtscheiding

Als één van de partijen na de echtscheiding niet mee wil werken aan de verkoop van de woning ontstaat er een probleem. (Geen wilsovereenstemming). De wet biedt dan de mogelijkheid om aan de rechter een oplossing te vragen voor verkoop en levering van de woning zonder medewerking van de ander.

 

Praktijkvoorbeeld

Een man en vrouw zijn gescheiden. Samen is ieder (in dit voorbeeld) voor de helft eigenaar van de echtelijke koopwoning. De man wil in het huis blijven wonen en niet meewerken aan de verkoop. Daarom is de vrouw naar de rechter gestapt. De rechtbank heeft de vrouw gemachtigd om de woning te verkopen, wanneer de man de financiering voor de woning niet binnen twee weken rond krijgt. De man krijgt de financiering niet op tijd rond en daarom besluit de vrouw de woning te verkopen. De man weigert mee te werken aan de taxatie van de woning. Hierdoor komt de financiering van de koper in gevaar. Ook weigert de man de woning te verlaten en de vereiste handelingen voor de levering te verrichten: wilsverklaring, medewerking en handtekening. De rechter doet daarop een uitspraak die in de plaats treedt van de benodigde medewerking van de ex-partner. De rechter veroordeelt de ex-partner bovendien tot het betalen van een dwangsom van vijfentwintigduizend euro wanneer de ex-partner de woning niet voor een bepaalde datum heeft ontruimd.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het  online contactformulier  of telefonisch via  0641565583.

 

 

 

 

 

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het  online contactformulier  of telefonisch via  0641565583.

 

scheiden van een narcist
door Marian Steenge 26 feb., 2021
Scheiden van een narcist hoe doe ik dat? Lees er alles over in mijn blog, of neem contact op met Scheidings begeleiding Groningen voor meer informatie over scheidingen.
Ouderverstoting na echtscheiding
door Marian Steenge 08 feb., 2021
In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Gaat de overheid steviger optreden tegen ouders die omgang met ex niet nakomen? (Artikel uit de Volkskrant van 5 februari jl.) Voor meer informatie: Volkskrant (5 februari 2021). Expertteam ouderverstoting/complexe omgang
door Marian Steenge 08 jul., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Wel of geen alimentatie voor kind ouder dan 21 jaar?
door Marian Steenge 29 apr., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Nieuwe stap na je scheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 21 apr., 2020
  In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding,... Het bericht Corona en de omgangsregeling verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 25 mrt., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Corona en echtscheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 26 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht In buitenland gesloten kindhuwelijk niet meer erkend verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 13 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Niet aangeboren hersenletsel en scheiden verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 28 jan., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Een nieuwe partner en kinderalimentatie, hoe zit dat? verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 19 dec., 2019
Een gezond en tolerant 2020 gewenst   In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven... Het bericht Een gezond en tolerant 2020 gewenst verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
Meer posts
Share by: