Blogopmaak

KIES hulptraject voor kinderen
Marian Steenge • mei 23, 2016

KIES – Hulptraject voor kinderen

In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Uit mijn praktijkervaring blijkt dat voor kinderen in een echtscheidingssituatie veel expertise nodig is tijdens het scheidingsproces. ” Welke gevolgen heeft de scheiding voor kinderen?” En welke hulp kun je de kinderen bieden tijdens/na de scheiding? KIES is bijvoorbeeld een uitstekend hulpverleningsprogramma voor kinderen.

Welzijn van de kinderen tijdens en na de scheiding

Bij een scheiding willen de ouders het welzijn van de kinderen voorop stellen. Ik geef de ouders professioneel advies hoe om te gaan met kinderen in en na de scheidingssituatie. Hierdoor wordt extra zorg besteed aan alle regelingen betreffende de kinderen. Zoals bijvoorbeeld het opstellen van het ouderschapsplan. Van belang is dat beide ouders goed contact met de kinderen kunnen houden! Ook leg ik uit welke gevolgen een scheiding voor de kinderen kan hebben.

KIES hulptraject voor kinderen

Wanneer tijdens de scheiding afspraken vastgelegd moeten worden voor het ouderschapsplan, wijs ik de ouders op de mogelijkheid dat de kinderen veel baat hebben wanneer zij deelnemen aan het KIES programma, welke o.a aangeboden wordt door WEL-JA Training. KIES ondersteunt kinderen in het omgaan met de scheiding. De kinderen kunnen dan samen met andere kinderen hun emoties, gedachten en zorgen delen. Zij kunnen elkaar tips geven en ervaringen delen. Ook leren ze vaardigheden in het oplossen van problemen welke te maken hebben met de scheiding. Niet om de ouders weer bij elkaar te krijgen – wat kinderen soms hopen te bereiken – maar om bespreekbaar te kunnen maken waar zij mee zitten.

Ouderschapsplan

KIES geeft de kinderen handvatten hoe ze kunnen omgaan met de veranderingen door de scheiding van hun ouders. Zij kunnen hun stem laten horen. In een groep met leeftijd- en lotgenootjes kunnen kinderen ontdekken wat zij zouden willen dat hun ouders regelen voor de omgang en het ouderschapsplan. De wensen van de kinderen worden doorgegeven aan de ouders. Ik vind het belangrijk om goed te kijken naar de wensen en belangen van de kinderen. En ik vind het belangrijk dat dit meegenomen wordt in het opstellen van het ouderschapsplan.

 

 

 

scheiden van een narcist
door Marian Steenge 26 feb., 2021
Scheiden van een narcist hoe doe ik dat? Lees er alles over in mijn blog, of neem contact op met Scheidings begeleiding Groningen voor meer informatie over scheidingen.
Ouderverstoting na echtscheiding
door Marian Steenge 08 feb., 2021
In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Gaat de overheid steviger optreden tegen ouders die omgang met ex niet nakomen? (Artikel uit de Volkskrant van 5 februari jl.) Voor meer informatie: Volkskrant (5 februari 2021). Expertteam ouderverstoting/complexe omgang
door Marian Steenge 08 jul., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Wel of geen alimentatie voor kind ouder dan 21 jaar?
door Marian Steenge 29 apr., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Nieuwe stap na je scheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 21 apr., 2020
  In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding,... Het bericht Corona en de omgangsregeling verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 25 mrt., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Corona en echtscheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 26 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht In buitenland gesloten kindhuwelijk niet meer erkend verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 13 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Niet aangeboren hersenletsel en scheiden verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 28 jan., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Een nieuwe partner en kinderalimentatie, hoe zit dat? verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 19 dec., 2019
Een gezond en tolerant 2020 gewenst   In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven... Het bericht Een gezond en tolerant 2020 gewenst verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
Meer posts
Share by: