Blogopmaak

financiële voordelen om vóór 1 juli echtscheiding aan te vragen?
Marian Steenge • apr. 03, 2017

Financiële voordelen om vóór 1 juli echtscheiding aan te vragen?

In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat erover dat het financiële voordelen kan hebben om de scheiding vóór 1 juli 2017 aan te vragen.

 

1 juli is belangrijke datum

1 juli 2017 is een belangrijke datum in de echtscheidingspraktijk. Wie namelijk vóór deze datum het verzoek tot echtscheiding heeft ingediend kan wellicht profiteren van financiële voordelen vanwege de beëindiging van het fiscaal parnterschap. Een belangrijke vereiste is dat de scheidende partijen per 1 juli niet meer op hetzelfde GBA-adres staan ingeschreven. Lees mijn blog om erachter te komen of u kunt profiteren van financiële voordelen tijdens uw echtscheiding.

 

Echtscheidingsproces versnellen of niet?

Nu 1 juli 2017 dichterbij komt vragen veel mensen zich af of ze hun echtscheidingsproces moeten versnellen. De insteek is in de eerste plaats dat de scheiding zorgvuldig geregeld wordt. Indien de datum van 1 juli moeilijk haalbaar blijkt, mag dit geen belemmering zijn om de scheiding verder te regelen! Toch komen partners soms niet onder de deadline uit. Of u volgens de fiscus al dan niet over een heel jaar fiscaal partner kan zijn, kan financieel wel veel uitmaken.

 

Financiële voordelen dankzij heffingskortingen en toeslagen

Of de beëindiging van het fiscaal partnerschap voor u de nodige voordelen heeft, is afhankelijk van diverse factoren. Wanneer u vóór 1 juli 2017 zonder fiscaal partner verder gaat is het mogelijk om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor inkomensafhankelijke combinatiekorting. Deze zogeheten heffingskortingen kunnen u duizenden euro’s per jaar schelen. Hoewel het in veel gevallen gaat om meerdere financiële voordelen, wil ik als scheidingsbegeleidster te allen tijde het belang van begrip, geduld en respect benadrukken. Zeker als er een of meerdere kinderen betrokken zijn bij de scheiding. Heeft u echter al uw zaken omtrent de scheiding goed geregeld, dan is het aan te raden om 1 juli 2017 als definitieve deadline aan te houden. Het zou jammer zijn als u uw verzoek tot beëindiging van het fiscaal partnerschap slechts enkele dagen te laat indient. Genoeg redenen om even contact op te nemen met uw scheidingsbegeleidster.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het  online contactformulier  of telefonisch via  0641565583.

scheiden van een narcist
door Marian Steenge 26 feb., 2021
Scheiden van een narcist hoe doe ik dat? Lees er alles over in mijn blog, of neem contact op met Scheidings begeleiding Groningen voor meer informatie over scheidingen.
Ouderverstoting na echtscheiding
door Marian Steenge 08 feb., 2021
In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Gaat de overheid steviger optreden tegen ouders die omgang met ex niet nakomen? (Artikel uit de Volkskrant van 5 februari jl.) Voor meer informatie: Volkskrant (5 februari 2021). Expertteam ouderverstoting/complexe omgang
door Marian Steenge 08 jul., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Wel of geen alimentatie voor kind ouder dan 21 jaar?
door Marian Steenge 29 apr., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Nieuwe stap na je scheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 21 apr., 2020
  In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding,... Het bericht Corona en de omgangsregeling verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 25 mrt., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Corona en echtscheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 26 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht In buitenland gesloten kindhuwelijk niet meer erkend verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 13 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Niet aangeboren hersenletsel en scheiden verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 28 jan., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Een nieuwe partner en kinderalimentatie, hoe zit dat? verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 19 dec., 2019
Een gezond en tolerant 2020 gewenst   In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven... Het bericht Een gezond en tolerant 2020 gewenst verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
Meer posts
Share by: