Scheiden in harmonie | Mijn aanpak

Bij ieder scheidingsproces zult u veel zaken goed moeten regelen. Al deze zaken dient u, ondanks de scheiding, voor een groot deel samen te regelen. Wederzijds respect is daarbij een belangrijke factor. Vanzelfsprekend is het maken van keuzes eenvoudiger wanneer u samen door één deur kunt. Ik begeleid u daarin en zorg ervoor dat u zich beide begrepen en gehoord voelt en neem daarbij zoveel mogelijk zorgen bij u weg. Ik leid het scheidingsproces volgens een stappenplan in goede banen. En als er kinderen bij zijn betrokken, zorg ik dat hun belangen goed worden gediend. Vanuit mijn eerdere jarenlange werkzaamheden als hulpverlener bij Bureau Jeugdzorg weet ik hoe belangrijk het is voor het welzijn van de kinderen, dat ouders goede afspraken maken (ouderschapsplan) over de invulling van het ouderschap. Essentieel is dat u na afloop kunt zeggen dat scheiden een zware periode in uw leven is, maar dat u met goede hoop en energie de draad weer oppakt.

Wat u kunt verwachten:

  • Scheiden in goed overleg binnen gemiddeld 12 weken, tegen een vast tarief
  • Het belang van beide partijen en eventuele kinderen staat voorop
  • Een convenant en eventueel ouderschapsplan op maat
  • Professioneel advies op maat inzake alimentatie, financiële situatie, eigen woning en pensioen
  • Een urgentieverklaring bij het zoeken naar woonruimte
  • Denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden
  • Het bieden van uitstekende nazorg
Scheiden in harmonie
Een echtscheiding begint zodra een van de partners kenbaar maakt te willen scheiden. Het is van belang dat de zogeheten scheidingsmelding met respect wordt overgedragen. Nadat u en uw partner even de tijd hebben gehad om de boodschap te laten bezinken, is het goed om samen met een scheidingsbegeleider een uitgebreide inventarisatie van het proces te maken. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt alle informatie verzameld die nodig is om de scheiding in goede banen te leiden.
Scheiden in harmonie
Het komt vaak voor dat er kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn. Wanneer het minderjarige kinderen betreft, is het opstellen van een ouderschapsplan een wettelijke verplichting. Hoe zal de woonsituatie van de kinderen er uit gaan zien? Welke bezoekregelingen moeten worden getroffen? Daarnaast zult u een berekening van de kinderalimentatie moeten maken. De scheidingsbegeleider ondersteunt u volledig op zowel juridisch als financieel vlak en geeft antwoord op al uw vragen.
Scheiden in harmonie
Het is niet vreemd dat u het niet direct eens wordt over bepaalde zaken. Tijdens diverse voortgangsgesprekken, onder leiding van de scheidingsbegeleider, kunt u in alle rust tot een definitieve overeenkomst komen. Wanneer er een overeenstemming is bereikt over alle afspraken in het convenant, wordt het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank ingediend. Zodra de ondertekende documenten zijn ingeschreven bij het gemeenteregister bent u officieel gescheiden.

Volg Marian Steenge op social media

Scheidingsbegeleiding
Scheidingsbegeleiding
Scheidingsbegeleiding