Blog: Wat is een “bonusouder”

In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Onder andere over hoe zij invulling kunnen geven aan het leven na de scheiding. Want, scheiden is ook een nieuw begin! Mijn blog van vandaag gaat over: Wat is een “bonusouder”.

 

Scheiden is ook een nieuw begin

Mijn blog gaat over het begrip “bonusouder”. Een vrij nieuwe term, maar je hoort het steeds vaker. Wat wordt hier mee bedoeld? Bijvoorbeeld:

Beide ouders zijn na de scheiding een nieuwe relatie aangegaan. De relatie van één van de ouders wordt opnieuw beëindigd. Scheiden kan een nieuw einde van een nieuw begin worden. Dan krijgt het kind dus te maken met een ex stiefouder.

 

Welke impact kan een dergelijke situatie hebben op kinderen

De kinderen kunnen jaren aan de stiefouder verwant zijn geweest. Deze scheiding kan kinderen doen beseffen hoe dol zij waren op hun “stiefouder” en  kan hen doen besluiten dat zij de relatie met deze stiefouder niet willen beëindigen. En gelukkig andersom ook niet.

 

Nieuwe situatie

Inmiddels verstrijken de jaren. De gescheiden ouder van de “stiefouder” heeft geen contact meer met deze ouder. De kinderen echter wel. De kinderen worden volwassen. Hun relatie met de stiefouder kan zich gaan kenmerken door het hebben/houden van een warme relatie met deze ouder. Deze stiefouder kan ook nog  steeds een belangrijke plek in hun leven innemen. En zo ontstaat de term “bonusouder”.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583