Twee trouwringen omsmelten tot één ring

In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Onder andere over hoe zij invulling kunnen geven aan het leven na de scheiding. Want, scheiden is ook een nieuw begin! Mijn blog van vandaag gaat over: Twee trouwringen omsmelten tot één ring.

 

Scheiden met respect

Recent heb ik een echtpaar gescheiden die tijdens het intakegesprek aangaven de scheiding respectvol te willen afhandelen. Na 22 jaar werd er een punt achter het huwelijk gezet. Voor beiden een emotionele gebeurtenis. Voor beiden een gebeurtenis die ze met een ritueel wilden bekrachtigen. Voor hen hield dit in dat ze teruggingen naar de plek waar ze elkaar lang geleden ontmoet hebben en stil wilden blijven staan bij dat mooie moment. Maar ook stil blijven staan bij het moment van nu. Dat ze niet meer als partners met elkaar verder gaan leven, maar wel als ouders van de kinderen.

 

Toekomst

Tijdens het begeleidingsproces gaven partijen aan dat zij elkaar een gelukkige toekomst gunnen. Dat vooruitkijken niet vanzelfsprekend is en er ups en downs zullen komen. De vrouw stelde haar (ex) man voor om de trouwringen niet te laten “verpieteren” in een zielig doosje, maar om van de twee ringen één ring te laten maken. Dit geeft haar kracht om door de moeilijke tijd te komen en om opnieuw te beginnen. Haar (ex) man stemde hiermee in. Ik vond dit een heel mooi gebaar en hoop oprecht dat ook deze twee ex geliefden nog een gelukkige toekomst hebben.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Alimentatiehaven. Of wilt u informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583