Blogopmaak

Scheidingen lopen spaak in rechtbank
Marian Steenge • mei 03, 2018

Scheidingen lopen spaak in rechtbank

In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. O.a. over hoe lang het duurt voordat de echtscheiding formeel is. Want dit is het moment waarop partijen bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten.

 

Problemen bij afwikkeling echtscheiding bij rechtbank Groningen

Mensen die scheiden hebben behoefte aan duidelijkheid. Bijvoorbeeld over de formele scheidingsdatum. In het Dagblad van het Noorden (zaterdag 21 april 2018) is uitgebreid aandacht besteed aan de grote achterstanden welke de noordelijke rechtbanken hebben bij scheidingszaken.

 

Vertraagde rechtsgang

Zaken slepen zich volgens familierechtadvocaten soms jaren voort. Met name ingewikkelde scheidingszaken waarbij de partners het niet eens zijn over de verdeling van het vermogen, de omgang met de kinderen of alimentatie lopen achterstand op. In deze zaken moet de rechter tal van inhoudelijke uitspraken doen. De vertraagde rechtsgang heeft voor de betrokkenen grote gevolgen. Doordat mensen niet weten waar ze financieel aan toe zijn, hebben ze moeite een nieuw leven op te pakken. Zo verstrekken banken alleen hypotheken aan mensen als hun scheiding juridisch is afgewikkeld en de echtscheiding ingeschreven is in de registers van de Gemeentelijke Basisadministratie.

 

Welke invloed heeft het lange wachten op de verhouding tussen de ex-partners?

De vertraagde rechtsgang trekt ook een wissel op de wederzijdse omgang van de ex-partners. Hoe langer het scheidingsproces duurt, des te grimmiger kunnen de verhoudingen worden. De noordelijke rechtbank hanteert een periode van drie weken voor het fiatteren van het convenant. De deadline wordt met regelmaat niet gehaald. Bij mensen die scheiden leidt deze vertraging tot veel teleurstelling. Het kan er toe leiden dat gescheiden mensen geen nieuw leven kunnen beginnen. Ze kunnen bijvoorbeeld nog geen nieuwe hypotheek afsluiten.

Ook emotioneel kunnen de ex-partners er veel last van hebben, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. De vertraging heeft volgens familierechtadvocaat   Braak en Mok ook een negatieve uitwerking op de onderlinge verhoudingen, die vaak al zijn verstoord. Het maakt ze nog onzekerder dan ze al zijn.

 

Scheidingsbegeleiding-groningen

Scheidingsbegeleiding-groningen werkt samen met de rechtbank Amsterdam en heeft derhalve niet te maken met de bovengenoemde problemen! Ook de rechtbank Amsterdam hanteert een termijn van enkele weken. En gelukkig ondervinden mijn cliënten geen hinder van lange wachttijden.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Heeft u behoefte aan meer informatie of professioneel advies over dit onderwerp? Of wellicht over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het  online contactformulier  of telefonisch via  0641565583

 

scheiden van een narcist
door Marian Steenge 26 feb., 2021
Scheiden van een narcist hoe doe ik dat? Lees er alles over in mijn blog, of neem contact op met Scheidings begeleiding Groningen voor meer informatie over scheidingen.
Ouderverstoting na echtscheiding
door Marian Steenge 08 feb., 2021
In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Gaat de overheid steviger optreden tegen ouders die omgang met ex niet nakomen? (Artikel uit de Volkskrant van 5 februari jl.) Voor meer informatie: Volkskrant (5 februari 2021). Expertteam ouderverstoting/complexe omgang
door Marian Steenge 08 jul., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Mijn blog van vandaag gaat over: Wel of geen alimentatie voor kind ouder dan 21 jaar?
door Marian Steenge 29 apr., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Nieuwe stap na je scheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 21 apr., 2020
  In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding,... Het bericht Corona en de omgangsregeling verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 25 mrt., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Corona en echtscheiding verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 26 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht In buitenland gesloten kindhuwelijk niet meer erkend verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 13 feb., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Niet aangeboren hersenletsel en scheiden verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 28 jan., 2020
In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want... Het bericht Een nieuwe partner en kinderalimentatie, hoe zit dat? verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
door Marian Steenge 19 dec., 2019
Een gezond en tolerant 2020 gewenst   In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven... Het bericht Een gezond en tolerant 2020 gewenst verscheen eerst op Scheidingsbegeleiding Groningen.
Meer posts
Share by: