Partneralimentatie: Notaris verwacht meer rechtszaken

In mijn werk als ADR geregistreerd echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Mijn blog van vandaag gaat over: Partneralimentatie: Notaris verwacht meer rechtszaken. Voor meer informatie: NRC 13 september 2019).

 

Echtscheiding en alimentatie

In mijn praktijk word ik dagelijks geconfronteerd met scheidende echtparen waarbij een te betalen/ontvangen kinder- en partneralimenatiebereking uitgevoerd moet worden. De Alimentatiehaven is mijn samenwerkende partner om de berekeningen uit te laten voeren. Begin volgend jaar gaat de verlaging van de partneralimentatie in. De notaris verwacht dat dit zal leiden tot veel rechtszaken.

 

Fiscale aftrek partneralimentatie wordt in stappen verlaagd

De verlaging van de aftrek van de partneralimentatie begin volgend jaar zal tot veel rechtszaken leiden. Hiervoor waarschuwt de notariële specialistenvereniging EPN. ,, Velen zullen naar de rechter stappen om verlaging van hun alimentatie te vragen omdat velen de alimentatie niet meer of moeilijker kunnen opbrengen”, zegt notaris en woordvoerder Aniel Autar. De fiscale aftrek wordt in stappen verlaagd van 51,95 nu naar uiteindelijk 37% in 2023. (ANP)

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583.