Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar

In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Partijen willen goed geïnformeerd worden. Onder andere over hoe zij invulling kunnen geven aan het leven na de scheiding. Want, scheiden is ook een nieuw begin! Mijn blog van vandaag gaat over: Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar. Voor meer informatie: rtlnieuws.nl (zondag 10 juni 2018).

 

Rtl Nieuws zondag 10 juni 2018

Mensen die gaan scheiden, betalen straks niet meer twaalf jaar partneralimentatie, maar nog maar vijf. Dat zijn VVD, D66 en PvdA overeengekomen na ruim een jaar praten, overleggen en onderhandelen. De Tweede Kamer steunt de neuwe versie van de wet op partneralimentatie.

 

Er komt een nieuwe versie van de wet op de partneralimentatie

Want zoals het nu in de wet is geregeld, zit je na de scheiding meestal nog twaalf jaar aan elkaar vast. Dat is niet meer van deze tijd, vinden VVD, PvdA en D66. “Het belemmert mannen en vrouwen om door te gaan met hun leven omdat ze zo lang aan hun partner verbonden blijven”, zegt Attje Kuiken (PvdA).

 

Twee uitzonderingsgroepen

De drie partijen hopen dat de nieuwe wet over een jaar al in kan gaan. Wel zijn er twee uitzonderingsgroepen:

  • Stellen die langer dan vijftien jaar getrouwd zijn en tien jaar voor hun AOW-leeftijd zitten.
  • Mensen met jonge kinderen. Zij houden recht op alimentatie totdat het jongste kind twaalf jaar is.

 

Hulp nodig over dit onderwerp of bij scheiden?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Alimentatiehaven. Of wilt u informatie over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583