In mijn werk als echtscheidingsmediator begeleid ik scheidingen van A tot Z en daarna! Hiermee help ik cliënten richting te geven aan het leven na de scheiding, want scheiden is al zwaar genoeg. Met 2018 voor de deur vind ik het fijn om alle lezers van mijn blogs een gezond en inspirerend 2018 toe te wensen.

 

Het verloop van 2017

In het afgelopen jaar zijn er (helaas) weer veel mensen gescheiden. Een moeilijke periode brak aan voor hen; zij gingen een onzekere periode tegemoet. Er moest veel geregeld worden. En hoe zouden gemaakte afspraken tussen de bijna ex partners nagekomen worden na de scheiding. Als ieder een eigen huis heeft en er sprake is van een omgangsregeling/gedeeld ouderschap, blijkt de uitvoering hiervan in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig maken cliënten dan gebruik van mijn nazorg. Hierdoor kan voorkomen worden dat de situatie escaleert. Dit levert namelijk alleen maar verliezers op. En hoe moet er snel een huurwoning geregeld worden voor diegene die uit de gezamenlijke woning gaat. Gelukkig kunnen cliënten dan gebruik maken van mijn dienstverlening dat ik een urgentie  aanvraag bij de gemeente.

Zo zijn er meerdere zaken die bij een echtscheiding komen kijken, waarbij cliënten de “ontzorging” door mij als heel prettig ervaren hebben. Regelmatig hoor ik tijdens de begeleiding dat er zoveel op hen afkomt waardoor zij het totaalplaatje niet goed kunnen overzien. Een scheiding is en blijft een gebeurtenis in het leven welke een enorme impact op alle betrokkenen heeft.

 

Een gezond en inspirerend 2018 gewenst

Het einde van het jaar 2017 is in zicht. Ik wil iedereen een heel gezond en inspirerend 2018 toewensen. En hoop dat mensen respectvol/behulpzaam met elkaar omgaan. Dit maakt het leven op de wereld een stuk aangenamer.

 

Hulp nodig bij scheiden?

Heeft u behoefte aan meer informatie of professioneel advies over dit onderwerp? Of wellicht over scheiden/beëindigen samenleving/geregistreerd partnerschap in het algemeen? Neem dan contact op met Marian Steenge via het online contactformulier of telefonisch via 0641565583.